“Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft”

Monique van den Helm straalt. Dat is zo mooi aan haar. Haar keuze om als consulente aan de slag te gaan heeft hier alles mee te maken. Ze straalt niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant: ze gelooft weer in zichzelf. Dat is niet altijd zo geweest. Monique heeft 23 jaar in de bejaardenzorg gewerkt, op dezelfde plek. De laatste jaren dacht ze vaak aan ander werk. Maar ze kon niet bedenken wat voor werk ze zou kunnen gaan doen. In die tijd voelde ze zich ingesloten, als een rups in een cocon. Niet wetende dat ze nog meer in haar mars had.

Geloof in jezelf

Monique zegt nu: “Het is de beste beslissing die ik ooit heb durven nemen.” En dat zegt ze niet zomaar. “Ik ben altijd erg onzeker geweest. Ik wilde wel meer, maar ik dacht dat ik het niet kon. Mijn familie en vrienden zien ook duidelijk dat ik nu anders in het leven sta. Ik geniet weer van het leven, de toekomst lacht mij tegemoet. Ik geloof weer in mezelf. Ik voel me als een vlinder die eindelijk uitgevlogen is.” Een half jaar na haar start kon Monique haar baan in de zorg opzeggen. Sindsdien kan ze zich volledig richten op haar doel met proWIN: als manager haar eigen groep begeleiden en opleiden. “Mijn droom is om iedereen zo goed te begeleiden dat zij net zo succesvol worden binnen proWIN als ik. En ik weet dat dit gaat lukken samen met mijn coach en andere collega’s uit de structuur van Kea, de eerste directie van Nederland. Samen zijn wij sterk.”

Lees ook de verhalen van anderen…