best friends 01: proWIN

proWIN? Wat is dat?

Een Duits bedrijf opgericht in 1995, trouw aan het motto: “Bij ons staan mens & dier in het middelpunt”. proWIN staat voor duurzaamheid en respectvol omgaan met het milieu. De rode draad binnen proWIN is de groene gedachte, ofwel het is belangrijk om onze planeet te beschermen en onze natuurlijke hulpbronnen te behouden. Met deze gedachte zijn ook onze productlijnen ontwikkeld. Binnen proWIN hebben we 3 hoofdproductlijnen, namelijk:

In onderstaand filmpje wordt eenvoudig uitgelegd wat proWIN is en waar het voor staat.


proWIN
staat ook voor sociale verantwoording, dit is terug te zien in de 2 proWIN stichtingen die we hebben. Door de verkoop van specifieke producten, donaties en speciale acties, dragen deze 2 stichtingen bij aan een betere natuur en biedt ondersteuning aan diverse kinderhulpprojecten.

De best friends productlijn richt zich met name op onze lieve en trouwe viervoeters kat en hond. Vanuit de proWIN pro nature stichting richten we ons op dier(soort)en in nood en kwetsbare natuurgebieden, maar ook op het delen van natuurschoon en eductie.

Zo heeft Team proWIN-KEA een eigen bijenwagen. Enerzijds voor de broodnodige bestuiving van bloemen en planten. De bij heeft het namelijk moeilijk en is van groot belang (ook voor bijv. groente en fruit). Anderzijds wordt deze bijenwagen ook gebruikt om (school)kinderen en belangstellenden uit te leggen wat de bijen doen en waarom dat zo belangrijk is. Onderstaand een filmpje van de bijenwagen. Zo’n 300.000 bijen zijn vanuit de bijenwagen van Team proWIN-KEA actief in en rondom het natuurgebied Maaspark Ooijen-Wanssum.

 

Naast de bijenwagens is proWIN pro nature o.a. actief met de volgende projecten:
– Walvissen bij de Azoren (onderzoek en educatie)
– Olifantenweeshuis in Kenia (ondersteuning David Sheldrick Wildflife Trust)
– Tiwi Turtle Police in Kenia (bescherming, onderzoek, verwijderen zwerfafval t.b.v. zeeschildpadden)
– School voor Duurzaamheid (educatie & certificering)

Klik hier of op onderstaand plaatje voor de andere onderdelen van proWIN best friends demo.