Keuken 06: Vaatwassen en (na)drogen

Vaatwassen en (na)drogen doe je met proWIN

Niet elke theedoek is hetzelfde.  Veel oma’s hadden vroeger bijvoorbeeld hele goede speciale doeken, die kochten ze niet zomaar in de winkel of zo. Dat was echt kwaliteit! Met proWIN gaan we terug naar die oude degelijke kwaliteit, doeken die echt goed drogen én pluisvrij zijn!

De LONDRY voor het wat grovere werk, zoals pannen, schalen en werkbladen. Ook fijn als “afdruiprek” om de schone vaat op uit te laten lekken. Neemt snel en makkelijk veel vocht op.

De SHORDRY is ideaal voor bestek en servies snel en makkelijk af te drogen.

Natuurlijk hebben we ook nog onze KRISTAL, is deze overbodig? Nee zeker niet, deze doek is zo soepel en glad, dat deze perfect helpt bij het afdrogen en poleren van je glasservies bijvoorbeeld. Bij gebruik voor servies en bestek kunnen er haaltjes ontstaan en daar is de KRISTAL dus eigenlijk niet voor bedoeld.

Om je te helpen, hier een handig overzicht, wanneer gebruik je nu welke doek?

GLANCY

Voor de handafwas, gebruiken we onze GLANCY, deze is er in verschillende uitvoeringen en geuren.
Vrij van kleur- en conserveringsstoffen. Ook ons afwasmiddel is wederom zeer zuinig in gebruik.

In het volgende filmpje zie je diverse voorbeelden, bijvoorbeeld ook hoe je makkelijk thee aanslag kunt verwijderen.

 

Welke producten van proWIN gebruiken we nu eigenlijk voor de vaatwasser?

DISH N’CLEAN BOUTIQUE No. 1 (vaatwaspoeder)

Ons vaatwaspoeder, ook weer met ECOCERT-keurmerk. Zeer zuinig in gebruik, het advies is zelfs om minder te gebruiken als dat de gebruiksaanwijzing zegt, namelijk een koffielepel, ongeveer 10 gram. De echte fijnproevers zullen het ook merken als je onze producten gebruikt, die proeven en ruiken het aan het glaswerk en servies. Ook zal je merken dat geverfd porselein en glaswerk veel langer in tact blijft.

DISH N’CLEAN BOUTIQUE No. 2 (zout)

Het regeneerzout, onmisbaar in de vaatwasser, dit beschermt de machine als ook de vaat tegen kalkaanslag. De machine geeft zelf aan wanneer deze bijgevuld moet worden. De waterhardheid van het water heeft invloed op het verbruik.

GLANSSPOELMIDDEL

Naast het vaatwaspoeder is er natuurlijk ook glansspoelmiddel nodig. Je zult merken dat met de combinatie van deze producten, het glansspoelmiddel wel heel zuinig in gebruik is. Met ons vaatwaspoeder is er namelijk minder schuimvorming, daardoor is er ook minder glansspoelmiddel nodig. Wat ook fijn is voor het milieu, is dat alles apart gedoseerd wordt, hierdoor is er minder verspilling.

BELANGRIJKE TIPS BIJ GEBRUIK VAN ONZE VAATWASPRODUCTEN

Voor het omstellen naar een ander vaatwasproduct is het verstandig om eerst gebruik te maken van onze MACHINE SYSTEEMVERZORGING. Deze verwijdert aanslag en roest, etensresten als ook reinigingsmiddelresten. Tevens zorgt deze bij regelmatig gebruik ( 1 x per maand) voor een langere levensduur van de machine en zal deze beter functioneren en daardoor ook energie besparen.

Zie hieronder in het filmpje de gebruiksaanwijzing van de MACHINE SYSTEEMVERZORGING.

 

Klik hier of op onderstaand plaatje voor de andere onderdelen van de keukendemo basis.