Wassen 03: Opbouwsysteem voor de was

Opbouwsysteem voor de was

Waarom wassen met proWIN TEX N’CLEAN?

Wanneer je met proWIN wast, weet je zeker dat je kleding mooi blijft. In onze wasmiddelen zitten geen enzymen, zeep, optische witmakers en bleekmiddelen. Daarnaast ben je ook nog eens heel milieubewust aan het wassen.

proWIN bepaalt niet hoeveel TEX N’CLEAN No. 1 of No. 2, wasmiddel  jij nodig hebt

proWIN bepaalt niet of jij TEX N’CLEAN No. 3, waskrachtversterker nodig hebt

proWIN bepaalt niet of jij een TEX N’CLEAN No. 4, waterontharder nodig hebt

proWIN bepaalt niet of jij een TEX N’CLEAN No. 6 DRY vlekverwijderaar nodig hebt

Dat kun jij namelijk zelf doen. Maar laat ik eerst eens uitleggen wat proWIN je te bieden heeft. De wasmiddelen van proWIN voldoen aan de normen van Ecocert.

Wat is Ecocert?

Ecocert is een internationale organisatie die gericht is op biocertificering. Ecocert certificeert in eerste instantie levensmiddelen en producten, maar test ook non-food producten zoals cosmetica, wasmiddelen, parfums en textiel via Ecocert Greenlife.

Basisprincipes zijn:

  • Bescherming van onze planeet en haar bronnen;
  • Bescherming van en informatie voor de consument;
  • Reductie van onnodig afval en afvalwater.

Bijgaand het certificaat van Ecocert. Hierop staan de TEX N’CLEAN producten (en ook andere artikelen) vermeld die door Ecocert gecertificeerd zijn.

Hoe ziet ons Opbouwsysteem voor de was eruit?

Als basis hebben we de TEX N’CLEAN BOUTIQUE No. 1. Deze is er met een frisse LEMON geur of geurloos (ZERO). Een vloeibaar wasmiddel dat zeer gemakkelijk oplost in de wasmachine en met het water vermengt.  5- 20 ml doseren in de wasbol of het maatbekertje en direct in de wastrommel plaatsen. Erg vriendelijk en zacht voor de was. Maar zeker zo belangrijk ook voor de huid van jou, je kinderen en zelfs baby’tjes.

Dan hebben we voor sportkleding, synthetische kleding en microvezels de TEX N’CLEAN BOUTIQUE No. 2 LAVENDER met een lekkere geur van lavendel. Deze zorgt er voor dat de membraanfunctie behouden blijft. Hierdoor blijft je kleding goed “ademen”. Daarnaast worden nare geurtjes zoals van transpiratie erg goed verwijderd.

Voor witte kleding en wasgoed hebben we TEX N’CLEAN BOUTIQUE WHITE. Voor een stralend witte was met hoge witheidsgraad.

Soms heb je vlekken of wil je dat je kleding de frisse kleur blijft behouden of echt wit blijft. Dan voeg je de waskrachtversterker toe (TEX N’CLEAN BOUTIQUE No. 3).

De waskrachtversterker is tevens geschikt om muffe geurtjes tegen te gaan.

De hoeveelheid die je nodig hebt, is per was verschillend. De dosering voor een witte was is hoger dan voor een donkere was.

Zet de knop “extra water” aan, want dan worden de vezels beter uitgespoeld. Ook belangrijk om geurtjes te voorkomen: haal de was zo snel mogelijk uit de machine als hij klaar is, zodat de was niet te lang nat “stilstaat” in de trommel.

Als je houdt van “geurend” wasgoed is de TEX N’CLEAN BOUTIQUE No. 5 FLOWERY, HERBERY of GARDEN DREAM ideaal. Deze geven de was de geur die jij wil hebben. Bloemig, kruidig of zomers fris, licht of sterk. Jij bepaalt! Het benodigde aantal druppels doe je in het wasverzachterbakje. Je machine neemt deze met het laatste spoelwater mee. De was ruikt lekker fris. Deze producten zijn hypoallergeen dat wil zeggen, vrij van allergene geurstoffen! Op het plaatje staan alleen de FLOWERY en HERBERY afgebeeld.

proWIN PURE AIR

Soms heb je was die eigenlijk niet echt vies is, maar niet fris ruikt. Dan is het geweldig om je kleding even in te sprayen met de proWIN PURE AIR. Dat kan bijvoorbeeld ook met de gordijnen na een gezellig feestje of etentje. Deze zijn niet echt zo vies dat ze gewassen moeten worden, maar je wil ze wel opfrissen. Even sprayen en de nare geurtjes worden geneutraliseerd.

 

Klik hier of op onderstaand plaatje voor de andere onderdelen van Wassen met proWIN.