Keuken 07: Doeken

Hoogwaardige microvezels, zijn geweldige helpers in de keuken.

SIMPLY DRY

Deze doek, “slurpt” heel veel vocht op en is overal inzetbaar. Hij kan in de keuken gebruikt worden als handdoek, maar ook om vocht van een omgevallen glas op te nemen. Hij is ook ideaal om bijvoorbeeld je aanrechtblad of kookplaat mee na te drogen.

MILJOENENDING

Een viscose vezel gemaakt van bamboe, met de OEKO-TEX certificering. Deze kan heel veel vuil en vocht opnemen. Ook vet en olie worden uitstekend opgenomen en worden vervolgens ook weer makkelijk uitgespoeld. Door de antibacteriële werking van bamboe zal de doek niet snel vervelende geurtjes afgeven.

We noemen hem ook wel de vervanger van keukenrol. Voor keukenrol worden heel veel bomen gekapt, terwijl het MILJOENENDING gewassen kan worden en daarna weer opnieuw gebruikt kan worden. Hoeveel keukenrol wordt er in jouw huishouden verbruikt? Bovendien is bamboe veel duurzamer als grondstof dan bomen omdat bamboe heel snel groeit. Daarnaast zijn er op bamboeplantages geen pesticiden nodig om insecten, virussen, onkruid of schimmels te bestrijden. Het MILJOENENDING is qua gebruik ideaal in combinatie met de ORANGE POWER.

Tips:

  • Bij het eten van Spareribs ideaal om deze vochtig op tafel te leggen om je handen tussentijds schoon te maken
  • Ook handig, neem hem vochtig mee in een plastic box, de perfecte snoetenpoetser!

HOOGGLANSMAGIC

Deze doek maakt met alleen water je hoogglanskeuken in een handomdraai weer vetvrij en streeploos schoon! Ook deze draagt het OEKO-TEX label. Naast de hoogglansoppervlakken ook heel geschikt voor de matte oppervlakken! Lichtvochtig maken met water en het oppervlak afnemen. Het oppervlak droogt vervolgens streeploos op.

KRISTAL

De perfecte doek om je glaswerk streeploos te laten glanzen. Lichtvochtig werkt hij nog beter.

TIP: gebruik de KRISTAL ook om je kookplaat mee na te drogen nadat deze met ALLESKUNNER en een bijbehorende microvezel is gereinigd.

In onderstaand filmpje komen bovenstaande doeken in actie op verschillende oppervlakken.

 

TIP: Wasvoorschriften

 

Klik hier of op onderstaand plaatje voor de andere onderdelen van de keukendemo basis.